Ősök nyomában

Családfa készítés egyszerűen

Reklám

Myheritage

Ajánlatok

Szoftverek

Utolsó kommentek

Archívum

Érdekes szoftvert mutatott be a techline

2008.03.03. 07:29 - elde

Címkék: software szoftver ingyenes családfa családfa készítés genealogy

A Telling Stories szoftver

A Telling Stories segít nekünk abban, hogy amolyan képes-zenés biográfiát alkossunk – akár saját, akár szeretteink életéből. Azonban nem csak egy egyszerű zenés diavetítésről lesz szó (hiszen ilyesmit bármilyen szoftverben készíthetünk) – a Telling Stories a világ eseményeinek kontexusába helyezi a felhasználó életének eseményeit. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a szoftver indításakor megadjuk nevünket, adatainkat és születési időnket. Ugyanitt megadhatjuk életünk fontosabb eseményeinek dátumait (pl. esküvő, érettségi, első munkahelyünk, stb.) majd beolvassuk a fotókat – ezekhez szintén nem árt tudnunk a körülbelüli dátumokat. A szoftver ezek után automatikusan társítja életünk eseményeit a világ jelentősebb eseményeivel, így megtudhatjuk például, hogy éppen a magas-tátrában voltunk szabadságon amikor ledőlt a berlini fal, hogy ugyanazon a napon születtünk amikor Newton, vagy éppen pontosan akkor érettségiztünk amikor Kennedy. Az elkészült bemutatót persze teljesen átformálhatjuk, a képek alá tetszőleges zenét, hátteret és szöveget rakhatunk, ha van mikrofonunk akkor hangalámondást is készíthetünk – ha pedig nagyon elvetemültek vagyunk, akkor videó-betétekkel is szórakoztathatjuk családtagjainkat. A bemutató elkészítése szerencsére egyáltalán nem bonyolult – egy varázsló fog minket végigvezetni a különböző lépéseken.


A szoftver sajnos fizetős, de van egy 30 napos ingyenes triál változata, és kipróbálhatjuk, s ha meg nyerte tetszésünket, akkor megvásárolhatjuk ($29.95)

Forrás: techline.hu

Így, a leírás alapján jó kis programnak tűnik, érdekes kiegészítője lehet a családfakészítésnek, valamelyik nap kipróbálom.

Híres hasonmásaim :)

2008.03.02. 08:27 - elde

Címkék: hasonmás myheritage

Annyi minden  van a myheritage-n, hogy alig győzöm felfedezni!

Az egyik érdekes szolgáltatása, hogy hasonmásokat is lehet keresni.
Ahány fotó, és újabb és újabb hasonmások kerülnek elő, jó kis szórakozás :)

1. próba2. próbaOlyan jó, már magyarul is elérhető a myheritage!

2008.03.01. 10:18 - elde

Címkék: családfa myheritage családfa készítés

Nem is tudom, 1-2 évvel ezelőtt gondoltam, hogy össze kéne gyűjteni őseimet.

Keresgettem olyan programot, lehetőleg magyar nyelvűt, és ingyeneset, ami megfelel az elképzelésemnek, akkor fedeztem fel a myheritage-t.

Igaz, nem tudott még magyarul, de volt ingyenes része, és már akkor is tetszett a tudása.

Akkor, első neki buzdulásomban el kezdtem építeni a családfámat, fel is vittem pár adatot, de aztán megfeneklett az egész.

Így most nagy örömmel fedeztem fel, hogy már magyarul is elérhető, és nagyon sok új funkcióval bővült, talán újból neki kezdek, illetve folytatom, ahol abbahagytam.

Nagyon tetszik!

Köszönet, a rendszer üzemeltetőinek!